fbpx

Cei mai puternici 3 aliați ai corpului tău

Lifestyle

Auzim frecvent în jurul nostru expresia „un stil de viață sănătos”… dar oare ce înseamnă acest lucru?

Un stil de viață sănătos reprezintă un mod eficient de menținere a stării noastre de sănătate și de reducere a riscurilor îmbolnăvirii prin: alimentație sănătoasă și bogată în nutrienți, exerciții fizice efectuate cu regularitate, corelate cu momente de somn și odihnă.

Este important să adoptăm de tineri un stil de viață sănătos. În acest fel încurajăm buna funcționare a întregului organism. A preveni, este întotdeauna mai bine decât a trata.

Cei mai puternici 3 aliați ai corpului tău

Când te simți epuizat, neproductiv, fără energie și lipsit de motivație, tot ce trebuie să faci este să apelezi la cei 3 aliați ai corpului tău. Aceștia sunt:

  • SOMNUL;
  • ALIMENTAȚIA;
  • SPORTUL.

Importanța somnului pentru o viață sănătoasă

Cantitatea și calitatea orelor de somn reprezintă scutul care apără organismul de epuizare. Mai mult decât atât, este dovedit faptul că somnul este benefic pentru refacerea cerebrală.

Cu toții ne dorim să avem dimineți mai ușoare, în care să nu ne trezim obosiți, ci să fim plini de viață, energici. Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile unui somn odihnitor, trebuie să acorzi multă atenție orei la care te pui la somn, dar și numărului de ore pe care reușești să le dormi pe noapte.

Medicul Vlad Ciurea este cunoscut pentru sfaturile sale extrem de importante pentru un creier sănătos.

Întrebat fiind care este ora maximă pentru culcare, profesorul Ciurea a răspuns: ”Tot 9 și jumătate seara, pentru că, dovedit, cel mai bun somn pentru organism este între orele 22 și 24. Somnul are 5 cicluri și cel mai odihnitor este în prima parte a somnului”.

Alimentația sănătoasă-aliatul tău în lupta împotriva stării de epuizare

„Omul este ceea ce mănâncă” – Lucretius

O dietă echilibrată te poate ajuta să-ți menții mereu „bateriile încărcate”.

Nu putem neglija însă nici celelalte beneficii ale unei alimentații sănătoase. Mintea, tenul, părul și întregul organism sunt menținute în stare bună prin mâncare hrănitoare și hidratare corespunzătoare.

Într-un articol anterior, Lorena Săroiu, nutriționist, ne-a dezvălui câteva dintre secretele unei alimentații corecte și echilibrate.

Te invit să citești articolul și să pui în practică sfaturile Lorenei pentru o alimentație sănătoasă, precum și tips and tricks-urile legate de hidratare.

Mă mișc, deci exist!

Această frază a fost formulată de un scriitor japonez extrem de cunoscut, Haruki Murakami. Se pare că acesta cunoștea importanța mișcării, a sportului.

De câte ori ai amânat să introduci sportul în rutina ta? De câte ori ai folosit scuza Nu am timp pentru sport? Dacă răspunsul tău este „de multe ori, este momentul să faci o schimbare.

Uite câteva motive pentru a începe chiar de azi:

  • sportul îți îmbunătățește starea de spirit;
  • îți îmbunătățește concentrarea;
  • reduce stresul și depresia;
  • sportul protejează împotriva bolilor cardiovasculare;
  • previne declinul cognitiv;
  • previne bolile metabolice.

Acum că ai aflat care sunt cei 3 aliați ai corpului tău, nimic nu te poate împiedica să obții o minte sănătoasă, într-un corp sănătos.

Când corpul tău strigă SOS, tu răspunde-i cu SAS (somn, alimentație, sport).😊