Cum să ajungi un om de succes

Cum să ajungi un om de succes

Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată în viața ta cum poți face să ajungi un om de succes. Dar te-ai întrebat vreodată ce este succesul? Ce reprezintă acest succes pentru tine?

Dacă stai puțin să te gândești, pentru fiecare dintre noi, acest succes este total diferit. Poate pentru mine, înseamnă să am o casă la munte și un milion de euro în cont. Ție poate nici nu îți place muntele și nici măcar nu îți place să stai la casă.

Definește-ți succesul

Primul pas deci, în a ajunge un om de succes este să definești acest succes. Gândește-te foarte bine cum ar arăta viața ideală pentru tine. Când te-ai considera un om de succes?

Am ascultat recent un episod din podcastul lui Mihai Morar, Fain și simplu, în care a avut-o invitată pe Andreea Raicu. Aceasta povestea despre niște momente din viața ei în care toți cei din jur o invidiau pentru viața pe care o duce. Avea bani, haine scumpe, era prezentatoare la o emisiune foarte cunoscută la acele vremuri. În ochii lor, Andreea Raicu ajunsese un om de succes.

Pentru ea însă, lucrurile erau total diferite. Se simțea tristă, nefericită. Viziunea ei era departe de a se considera un om de succes.

Fiecare dintre noi vede succesul prin alți ochi. Definește-l pe al tău!

Ai răbdare

Unul dintre cele mai mari visuri ale oamenilor este ca totul să se întâmple rapid: să slabească rapid, să câștige bani rapid și desigur, să aibă succes rapid. Dar ghici ce, niciunul dintre aceste lucruri nu se întâmplă rapid. Și chiar dacă se întâmplă rapid, rezultatele nu sunt pe termen lung.

Dacă nu poți slăbi într-un termen scurt, ce te face să crezi că poți ajunge un om de succes într-un termen scurt?

Succesul are nevoie de timp. Are nevoie de fiecare cărămidă pe care tu o pui. Ai răbdare și nu încerca să forțezi lucrurile.

Educă-te constant

Știai că Warren Buffet, unul dintre cei mai mari investitori ai timpurilor citește aproximativ 5 ore în fiecare zi? Are 90 de ani, o avere uriașă și continuă să se educe.

Este un om de succes? Prin ochii mei, da, este.

Unul dintre lucrurile care a contribuit la succesul lui și care continuă să-i alimenteze acest succes este tocmai dorința de a se educa. Cu fiecare carte pe care o citești, cu fiecare podcast pe care îl asculți ești mai aproape de succes.

Fii conștient de acest lucru, educă-te constant! Și nu uita, educația nu se termină când ieși pe porțile școlii.

Găsește-ți un mentor

Se spune că motivația vine din interiorul nostru. Și chiar așa este. Însă uneori, avem nevoie să „furăm” un strop de motivație și de la persoanele care ne inspiră. Găsește-ți una sau mai multe persoane care au ajuns de succes în viziunea ta și contactează-le.

Pune-le câteva întrebări legate de succes: cum au ajuns în acel punct, cum și-au găsit motivația de a continua, care au fost cele mai mari provocări.

Dacă vei construi un mesaj frumos în care să le ceri ajutorul, cu siguranță îți vor răspunde.

Acum că ai aflat cum să ajungi un om de succes, mai trebuie doar să pui aceste lucruri în practică.

Lucrează la visul tău și ai încredere! Succesul este aproape. Poate e chiar mai aproape decât crezi tu!

Îți urez o zi cu zâmbet și mult spor în tot ceea ce faci!

Cu mult drag,
Mădă

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email