Lucrurile frumoase se întâmplă după zona de confort

zona de confort

Zona de confort e locul ăla unde e călduț și nimic rău nu se poate întâmpla niciodată. Și cu toate astea e puțin probabil să se întâmple ceva foarte bun cât timp te afli în zona de confort.

Din proprie experiență, îți spun că cele mai frumoase lucruri în viața asta mi s-au întâmplat după ce am ales să ies de la căldurică, de sub plăpumioara mea.

Atunci când am plecat la liceu la oraș, am ieșit din zona de confort. Țin minte de parcă era ieri prima zi de liceu. Nu cunoșteam pe nimeni și eram foarte retras. Și ce?! Mi-am asumat lucrurile astea și în scurt timp am reușit să mă integrez, chiar dacă a fost foaaaarte ciudat.

Când am plecat la facultate, am ieșit din zona de confort. M-am mutat la cămin și era destul de aiurea să mai stau cu încă 3 băieți în cameră pe care nu-i cunoșteam. Dar asta m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile de comunicare, de relaționare, răbdarea (oh da, mai ales răbdarea).

Când am ales să plec în SUA pentru o vară, am ieșit de sub plăpumioară din nou. Am plecat singur, necunoscând pe nimeni. Și ghici ce?! A fost o experiență fantastică din care am avut o mulțime de lucruri de câștigat. La început a fost (exagerat) de greu, dar ce s-a întâmplat acolo mi-a schimbat modul de gândire la 180 de grade.

Când am ales că nu voi fi angajat niciodată și mi-am deschis PFA-ul, a fost o provocare din nou. În primele 12 luni câștigam doar 200 de lei pe lună, dar asta m-a ajutat să îmi dezvolt tot mai multe abilități, să cunosc tot mai mulți oameni pentru a reuși să fac față provocărilor.

Cea mai mare provocare privind zona de confort

De departe, cea mai mare provocare a fost atunci când am hotărât, împreună cu Mădălina, că trebuie să ducem Strigăt pentru educație la un alt nivel.

A trebuit să punem la punct multe lucruri, să facem planuri, strategii care au suferit modificări mereu, a trebuit să ne expunem din ce în ce mai mult în fața camerei, să organizăm live-uri, webinarii. Oah, a fost terifiant… La început doar.

Acum lucrurile stau altfel. Ne-am dezvoltat și lucrurile au început să se așeze. Adică ceea ce ni se părea la început terifiant, acum devine ușor-ușor zona de confort.

E bine sau nu?

Cu cât faci un lucru mai des, cu atât te vei obișnui cu el mai repede. Dacă ajungi să te obișnuiești cu el și să nu te mai sperie atunci când îl faci, înseamnă că lucrul ăla a intrat în zona ta de confort.

Și nu e deloc rău. Doar că va trebui să găsești în viitor alte lucruri care să te scoată din zona de confort. Să găsești lucruri care să îți dea emoții, lucruri la care să încremenești atunci când te gândești la ele.

De cele mai multe ori, lucrul care te sperie cel mai tare este exact lucrul pe care trebuie să-l faci.

Îți e frică să vorbești în public? Doar fă-o!

Îți e frică să pornești de unul singur pe un drum? Fă-o și pe asta!

Îți e frică să îți urmezi visul? Haideee, e cel mai frumos lucru pe care îl poți face.

Și știi care-i treaba?

La finalul vieții, vei avea regrete. Și nu vei regreta lucrurile pe care le-ai făcut în viață. Vei regreta exact lucrurile pe care nu le-ai făcut, deși îți doreai.

NU mai pierde timpul. Ieși din zona de confort și dezvoltă-te. E cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine.

Cu prietenie,
Claudiu

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email