fbpx

Trucuri pentru îngrijirea părului, unghiilor și tenului

Părul, unghiile și tenul reflectă fidel starea de sănătate a întregului organism. Pentru a evita un dezechilibru, este important să cunoaștem cum putem avea grijă de ele. Georgiana Gheba, medic dermatolog, ne prezintă trucuri pentru a le menține sănătoase.

Roaderea unghiilor: cum să renunți la acest obicei compulsiv

Statisticile arată că aproape jumătate dintre toți copiii și adolescenții își rod unghiile. Mulți dintre ei nu renunță la acest obicei nici la vârsta adultă. Georgiana Gheba îți recomandă să încerci aceste trucuri:

  • Acoperă-le cu o substanță amară – Există lacuri speciale de unghii, cu gust amar. Se pot găsi la aproape orice farmacie.
  • Descoperă factorii declanșatori – Este important să vezi cum te simți (spre exemplu, te poți întreba: Sunt stresat? Ce se întâmplă?” ) sau în ce momente practici acest obicei.

Cum putem avea unghii mai rezistente?

În primul rând, dacă se exfoliază unghiile și observăm o diferență foarte mare, este bine să mergem la medic, să ne facem toate analizele de sânge, să vedem dacă acest lucru e corelat și cu căderea părului sau cu alte afecțiuni dermatologice. Putem începe cu o cremă pentru unghii dacă nu vedem nicio problema. De asemenea, e util să încercăm să ne modificăm și alimentația: să consumăm mai multe proteine, nuci, migdale.

Căderea părului: pierdere normală sau un motiv de îngrijorare

Cum ne dăm seama dacă ne cade părul în exces sau este doar o cantitate normală? Georgiana ne prezintă o tehnică pe care o putem pune în practică acasă.

Încercăm să luăm aproximativ 40 de fire de păr și începem să tragem. Dacă o să iasă mai mult de 6 fire de păr, putem să ne îngrijorăm. Aplicăm această metodă în mai multe părți ale părului pentru a vedea dacă ne confruntăm cu o cădere excesivă a acestuia.

Putem reduce căderea părului cu ajutorul masajului.

Acasă, în general, funcționează foarte bine masajul pentru a stimula vascularizația la acel nivel. Creșterea fluxului de sânge stimulează hrănirea foliculului de par.

Influența alimentației asupra tenului

 Studiile au arătat că unele lactate ne fac rău. Dacă noi avem acnee, apar noi leziuni. Alimentele de tip fast-food, adică alimentele cu indice glicemic mare și zahărul declanșează niște enzime în corpul nostru care degradează colagenul și elastina în timp. Să încercăm să mâncăm sănătos și tenul ne va mulțumi.

Printre alimentele benefice pentru ten se numără cele care conțin Omega-3 (pește, fructe de mare, uleiuri vegetale, fructe, legume, nuci, migdale).

Pentru mai multe trucuri, urmărește interviul integral chiar aici ↗